دختری 20 ساله هستم و دارای دیپلم. فرزند اول خانواده ام و سه برادر دارم. با مادرم که 40 سال دارد مشکل دارم. او همیشه از برادرهایم طرفداری می کند و من را که از برادرهایم بزرگ تر هستم، جلوی آن ها کوچک می کند. با این که من را دوست ندارد، خیلی به من وابسته است و نمی گذارد از خانه بیرون بروم و اگر هم بروم باید راس ساعتی که می گوید، در خانه باشم.

خانم گرامی، تمام پدر و مادرها با نیت خیر، دل شان می خواهد فرزندان سالم و برومندی داشته باشند و در آرزوی سعادت و خوشبختی آنان هستند. از سوی دیگر نوجوانان و جوانان از محبت های بیش از اندازه و دلسوزی های مداوم والدین خود ناراحت اند و می خواهند بزرگ و بالغ و خودکفا باشند. با این حال، یک سوال مهم از شما دارم. از کجا مطمئن هستید که مادرتان دوست تان ندارد؟ آیا خود ایشان این را گفته یا استنباط شما از رفتار مادرتان این است؟ به طور مثال چون فکر می کنید بین شما و برادران تان فرق می گذارد، این سوگیری و پیش فرض تبعیض در ذهن تان شکل گرفته و باعث شده فکر کنید علاقه ای به شما ندارد. توجه داشته باشید اگر این گونه بود از شما دوری می کرد نه این که به گفته خودتان به شما وابسته باشد.

توجه بیشتر به معنای تبعیض نیست
گاهی اوقات والدین با فرزندانی که نگرانی بیشتری درباره آن ها دارند، سخت گیرانه تر برخورد می کنند به خصوص در فرهنگ و وضعیت جامعه ما که بارها از طریق رسانه ها و اطرافیان، اخبار نگران کننده ای درباره ناامنی به ویژه در خصوص دختران پخش می شود. به دلایل تاریخی، فرهنگی و اجتماعی در خانواده ها تا حدودی به پسرها بیشتر از دخترها میدان داده می شود ولی این به معنای تبعیض نیست.
پیشنهادهایی برای حل مشکل تان
با این حال چند پیشنهاد به شما می کنم. اول این که پیش فرض های ذهن تان درباره دوست داشته نشدن و تبعیض را اصلاح کنید. دوم این که به مادرتان نزدیک تر شوید و به او اطمینان دهید به اندازه کافی درباره نگرانی های او، مراقب و هوشیار هستید. سوم این که از یک نفر دیگر از آشنایان که فرد مطمئن و منطقی است و مادرتان او را قبول دارد به عنوان تسهیل گر یا واسطه انتقال خواسته های خود کمک بگیرید. چهارم این که اگر نگرانی ها و سخت گیری های مادرتان غیرعادی و ناشی از اضطراب و مسائل روان شناختی است به یک مشاور یا روان شناس حرفه ای و رسمی مراجعه کنید. این امر به خصوص با توجه به این که گفته اید به شما خیلی وابسته است، جای بررسی بیشتری دارد. در نهایت این که گاهی اوقات، افراد ناامنی ها و مشکلات حل نشده زندگی یا گذشته خود را که موجب نگرانی و اضطراب می شود، از طریق سخت گیری و کنترل اطرافیان بروز می دهند که باید به صورت اصولی توسط متخصص، تشخیص داده و حل و فصل شود.

نویسنده : منیژه مسگری کارشناس ارشد مشاوره خانواده


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نامعلوم رضا دوربين هاي ديجيتال یاور بعضی اوقات مؤمن مرکز تخصصي مشاوره زيبايي گمشده ای در اقیانوس آژانس ديجيتال مارکتينگ فورس تازه های پزشکی